17
Aug
07

„dezasfaltari” cu miros de hamsie!

Ma crizeaza orasul.
…Orasul in sine, nu oamenii.
…Orasul in miezul lui murdar, desfigurat, ciopartit, care-ti irita mucoasa nazala si te zgarie vizual.
Acum cateva luni a aparut in centru, vizavi de „Galeria de Arta”, fenomenul „hamsia puturoasa”, nascut intr-o baraca prafuita ce raspandea un miros puhav de mort in descompunere, prajit in ulei ranced si pus la vanzare cu 3 ron/portia. Ca o musca mare si gretoasa ce ajunge la maturitate si e impinsa de instinct sa se divida, s-a ivit de curand musca-pui, la 50 de metrii-un nou altar al prajelii dezgustatoare, unde tigaia sfaraie mai aprig, emanand mirosul pe distante mai mari; o asa-zisa terasa in care se camufleaza de fapt o fabrica de arme de ucidere in masa: igiena indoilenica in care se prepara hamsiile, pestisorii alterati, etc.
A doua operatiune care ma enerveaza teribil este
„amenajarea orasului”, plan pe care primaria tind sa cred ca l-a intitulat „spargatorul de straduci”. Si se limiteaza la atat: la picamere care sparg asfaltul, la utilajele care il imping, conturand gramezi de beton si la „impenetrabilele” benzile rosii ce izoleaza zecile de metrii patrati in lucru, aducandu-mi aminte de delimitarile cu fasii galbene de prin filme ale fbi-ului la locul crimei^^. Viteza de distrugere e fenomenala, centrul a fost devastat pe toate partile, dar pe nicaieri nu au inflorit pavajele colorate promise in locul betonului cenusiu, deprimant. Am castigat totusi ceva…bucati de sahara la noi acasa! Zonele de langa Teatrul Davilla si Hotel Muntenia au fost desertificate si transformate in veritabile santiere. Simt ca traiesc pe pielea mea bombardamentele zonelor de conflict. Ma intriga nepasarea celor ce trec printre gramezi de asfalt ravasit fara revolta.
Si totusi azi m-au amuzat cele doua fenomene, luate impreuna…am asistat la o contopire caraghiosa din doua lucruri nesuferite. Din cauza noilor lucrari demarate de dimineata,[santierul se extinde…din nou!!] prima baraca in care se faceau hamsii a fost mutata chiar in statia de autobuz alaturata cu tot cu scaunele si mesele ei, iar asezati nu stau consumatorii, ci trecatorii obositi ce asteapta „optul”, „nouaşpele”, „doiul”.
Fac cinste cu o hamsie in statie, pe muzica de picamer…muzica in surdina^^!

jeleu.

Reclame

0 Responses to “„dezasfaltari” cu miros de hamsie!”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: